| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedecu temu |
| Autor |
Poruka |
Dedo Ban Kulin

clan od: 02 Sep 2005 Komentari: 1346
|
Upisano: Nedelja Nov 06, 2005 1:20 am Naslov komentara: Zmaj od Bosne |
|
|
HUSEIN-KAPETAN GRADASCEVIC
Zmaj od Bosne
(Gradacac, 1802 - Carigrad, 1833):
Husein Kapetan Gradašcevic roden je u Gradaccu 1802 godine, jedan od najvecih bošnjackih velikana cije ce ime zauvijek ostati zlatom urezano u Bošnjackoj historiji - pokretac cuvene Bošnjacke Revolucije i otpora prema Turcima. Bio je jedan od najistaknutijih i najutjecajnijih ljudi u nacionalnom osvješcivanju Bošnjaka. Husein-Kapetan Gradašcevic je bio odlucna, razborita, energicna, pametna i visoko moralna osoba. U Bošnjaka je poznat kao "izdanak onog najboljeg što karakterizira Bošnjaka." Zbog toga su ga Bošnjaci prozvali "Zmaj od Bosne." Za vrijeme svog života podiže mnoge zadužbine, a 1823 fra Iliji Starcevicu dozvoljava da otvori prvu katolicku školu u Bosni. Za svoje vrijeme je bio pravi demokrata - nijednu odluku nije želio donijeti bez konzultacije sa svojim suradnicima i samim narodom na koji se oslanjao i koji je predvodio. Bošnjaci su, u sklopu neuspješnih ratova koje je vodilo Carstvo, snosili ogromne materijalne i ljudske žrtve i toga je Husein-Kapetan Gradašcevic bio svjestan. Nakon saznanja da ce Bosna i bošnjacki narod ostati potpuno izolovani sa centralnim dijelom Carstva - sticanjem autonomije Srbije, Grcke, i Albanije - ponukali su Kapetana Gradašcevica na Revoluciju. Ubrzo, ratoborni Husein-Kapetan Gradašcevic postaje voda i pokretac Revolucije protiv Turaka. Sa Bošnjackom vojskom oslobada Travnik i natjerava tadašnjeg Turskog vezira da skine svoju odoru, i nakon obrednog pranja obuce tradicionalno Bošnjacko odijelo. Vecina kapetana i ajana ga priznaju kao svog vodu, a izuzetak je bio hercegovacki kapetan Ali-paša Rizvanbegovic.
U to vrijeme na sjeveru Albanije dolazi do ozbiljnije pobune. Nakon toga, Husein-Kapetan Gradašcevic predvodi dobro naoružanu Bosansku Armiju od oko 25,000 Bošnjaka i odlazi na istok, gdje Osmanskim snagama daje ultimativni zahtjev da srbima ne ustupaju nahije preko Drine, da se Bosni ne mijenja poredak, da se zaštite muslimani u Srbiji, da se zaštiti sirotinja i kmetovi u Bosni, te da se namjesnik u bosanskom elajetu bira iz reda Bošnjaka. Sultan pristaje na zadati ultimatum pošto je Gradašcevic na Kosovu vec porazio velikog vezira Mehmeda Rešid-pašu i osvojio Prizren i Pec. Vec 1831 godine Husein Kapetan Gradašcevic u Sarajevu biva proglašen za bosanskog namjesnika i Bosna postaje nezavisna. Husein Kapetan Gradašcevic se potpisuje kao "Vrhovni Komandant Bosne Izabran Voljom Naroda." U Julu 1831 godine, prošao je sa vojskom kroz bošnjacki Sandžak i Tutin, te logorovao u Mitrovi. Po tutnjavi te silne bosanske vojske, grad Tutin u Sandžaku dobija svoje sadašnje ime. Videci da porta ne kani ispuniti vec dogovorene zahtjeve, Husein Kapetan Gradašcevic postavlja novi zahtjev - da Bosna postane nasljedna kneževina.
Hercegovacki kapetani pod vodstvom Ali-paše Rizvanbegovica odvajaju se od Revolucija Husein Kapetana Gradašcevica. Sultan 1832 godine šalje snažnu vojsku od 30,000 vojnika na Bosnu. Nakon krvave borbe na Sarajevskom Polju u kojoj je bilo velikih gubitaka na obje strane, bosanska vojska, na celu sa Gradašcevicem iznenada gubi tlo pod nogama i biva poražena na Sarajevskom polju, gdje Gradašcevic izrice svoje poznate rijeci: "Ovo je posljednji dan naše slobode!" Husein Kapetan Gradašcevic potom nalazi sigurnost u Austriji i dobiva pomilovanje od Sultana uz uvjet da se ne vraca u Bosnu. Njegovo doživotno odredište je bilo Trapezunt (Trabzon na obali Crnog Mora). Tugujuci za Bosnom odlazi u Carigrad, gdje je bio zatocen, i mucki otrovan 1834 godine.
U cuvenom razgovoru sa Turskim beglerbegom, kada mu je Turski beglerbeg rekao: "Nema više Bosne, a nece biti ni Bošnjaka, Huseine... Gineš za državu koja nikad nije postojala niti ce." Husein Kapetan Gradašcevic mu je odgovorio sljedecim rijecima: " Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti ce i poslije vas!
Jos jedna vrlo zanimljiva izjava se pripisuje Husein Kapetanu, koju je izrekao u to vrijeme, a govori o njegovoj neustrašivosti, a pomalo i o Bosnjackom smislu za humor. Upitan - Zar se ne boji dići oružje na Tursku Imperiju!??
Husein Kapetan je odgovorio:"Boga se bojim malo, Sultana nimalo,a Vezira - ko dorata svoga!! _________________ Nama ne treba MIR, nama treba SLOBODA.
Haris Silajdzic 1993.godine na sjednici Predsjednistva RBiH kaze:" Dogovorio sam sa Krajisnikom, konačno je sazrelo vrijeme da napravimo muslimansku BiH."
Ratne 1994 godine Alija Izetbegovic kaze:"Boricemo se dok ne oslobodimo sve opstine sa vecinskim bosnjacko-muslimanskim stanovnistvom po popisu iz 1991." |
|
| Na vrh |
|
 |
admin Ban Stjepan Kotromanic

clan od: 02 Sep 2005 Komentari: 489
|
Upisano: Nedelja Nov 06, 2005 9:03 am Naslov komentara: |
|
|
:supz:
Clanak ili bolje receno uvod u ovaj clanak se od sada nalazi i na index stranici Portala bosnjastvo.com u blocku ---bosnjastvo.
http://www.bosnjastvo.com/index.php |
|
| Na vrh |
|
 |
Dedo Ban Kulin

|
Upisano: Subota Maj 27, 2006 6:05 am Naslov komentara: |
|
|
12.septembra 1831.godine u Carevoj dzamiji u Sarajevu, zvanicno je proglasena autonomija Bosne, gdje je za gospodara Bosne izabran Husein-kapetan Gradascevic, sto je prakticno znacila puna nezavisnost Bosne. Tada je polozena i zakletva kojom sva bosanska vlastela i ulema iskazuje vjernost Husein-kapetanu, kao bosanskom veziru odnosno gospodaru Bosne. Tekst te zakletve je glasio: "Mi, ovdje sakupljeni, svi, jednoglasno tebe postavljamo za valiju Bosne. Svu nasu pokretnu i nepokretnu imovinu i, posebno, nase porodice i djecu predajemo tebi u ruke i za tvoju srecu. Od sada samo tebe priznajemo kao valiju Bosne i nikoga s druge strane ne trebamo i ne primamo, ko god ga postavio. Ima umrijeti i propasti, ali od ovoga nema odustati."(E.Imamovic,Historija bosanske vojske,Sarajevo 1999,str.150) _________________ Nama ne treba MIR, nama treba SLOBODA.
Haris Silajdzic 1993.godine na sjednici Predsjednistva RBiH kaze:" Dogovorio sam sa Krajisnikom, konačno je sazrelo vrijeme da napravimo muslimansku BiH."
Ratne 1994 godine Alija Izetbegovic kaze:"Boricemo se dok ne oslobodimo sve opstine sa vecinskim bosnjacko-muslimanskim stanovnistvom po popisu iz 1991." |
|
| Na vrh |
|
 |
Baraba Ban Kulin

clan od: 07 Sep 2005 Komentari: 1468
|
Upisano: Subota Maj 27, 2006 1:24 pm Naslov komentara: |
|
|
I.....sta bi poslije !?!? _________________ Ja sam momak na losem glasu u ovom gradu.....a ko si ti ??? |
|
| Na vrh |
|
 |
Paša Ban Kulin

clan od: 02 Sep 2005 Komentari: 2897 Mjesto: Bosnjacka Bosna u njenim starim i povijesnim granicama.
|
Upisano: Subota Maj 27, 2006 7:15 pm Naslov komentara: |
|
|
| Baraba (citat): |
| I.....sta bi poslije !?!? |
Pa vala odgovori covjeku na pitanje !
Moj Baraba iza svega ti se opet krije ono islamsko i muslimansko sto su cijelu istoriju zajebavali jedni druge i mislili ko klanja i ko ne klanja i sl. a nisu mislili na razvoj naroda u svakom pogledu (ne samo nacionalne svijesti) kao i stvaranje i razvoj drzave kao sto su mislili i radili svi ostali narodi.
Da smo tako radili i drugim narodima i drzavama bi se mililo zivjeti sa nama a ne ovako kada sami Muslici i nacionalni Bosanci i Hercegovci bjeze iz nje i sve se nogama u dupe udaraju.
Kako su radili Bosnjacki pretci takav su i rezultat dobili ! Eno im sada po Balkanu gdje su god zivjeli nigdje ni jednog jedinog Bosnjackog potomka potomka nemaju a iza njih svi tragovi unisteni tako kao da nikada na zemlji nisu ni postojali ! Sve po zasluzi kakvi su bili za zivota tako su i rezultat dobili iza sebe jer nikada i nisu mislili kako ce ostati iza njih na ovom svijetu vec su samo mislili sta ce ih docekati na onom tamo svijetu!Sto je najgore kako su pretci radili kroz cijelu istoriju tako rade i PREOSTALI danasnji potomci koji i dalje samo misle na onaj tamo zivot a ne misle na ovaj ovamo svijet koji ce ostati iza njih i hoce li ikako biti njihovih potomaka i kakvi ce im ostati potomci i kako ce im biti!
Zivot u Bosni je normalan koliko toliko u dijelovima gdje su srbi i hrvati u vecini zahvaljujuci njihovom Srpstvu i Hrvatstvu kao kohezionom faktoru medju ljudima i fundamentu zivota i razvoja drustva i medjuljudskih odnosa kod srbo-hrvata , samo je zivot ne podnosljiv tamo gdje zive Nacionalni Muslici i Nacionalni Bosanci i Hercegovci (nacionalan= narod jer oni to tako i shvacaju) jer ne postoji apsolutno nikakav kohezioni faktor niti nesto sto je zajednicko i isto vazno za sve ljude te drustvene zajednice koje bi ih okupilo i bilo fundament zivota i daljeg razvoja gdje bi se svi vukli na istu stranu. Neki su vjernici drugi nisu. Ovi sto pokusavaju staviti vjeru u centar svega ostalog automatski za najvece neprijatelje smatraju ove sto nisu PRAVI vjernici !
Sto se tice nacionalnih bosanaca i hercegovaca njima su svi isti samo da priznaju bosnu i hercegovinu kako Cetnici i Ustase tako i ono malo "naseg" jada koje se borilo da sacuva zivu glavu i koje danas mrzi sve sto hoda kako na dvije tako i na cetiri noge !
Sto se tice nacionalnih bosanaca i hercegovaca njima bi i najveci onaj koljac cetnik ili ustasa bio najveci prijatelj samo da se nasali i da im kaze "ja sam za bosnu i hercegovinu".
Nego malo vise o tim "nasim" teritorijama !
Kod njih ti svak ide na svoju stranu i svi vucu na svoju stranu.
Milion ljudi stvorilo milion interesa i milion strana !!!
Nema nista ni od Bosne ni od Bosnjaka dok ponovo Bosnjastvo ne ozivi medju Bosnjacima i postane Bosnjastvo kohezioni faktor i fundament Bosnjackog drustva gdje ce Bosnjastvo biti zajednicko za sve Bosnjake i gdje bi ih Bosnjastvo povezivalo tj. bilo veza izmedju pojedinca i naroda i obrnuto.
Medjutim posto se Bosnjastvo ZBOG SAMOG ISLAMA nije moglo razviti medju Bosnjacima u vremenu od preko 500 godina ja cisto sumnjam da ce se to desiti i u buducnosti.
Ovo vrijedi kako za Bosnu tako i za Sandzak.
Za utjehu nam samo ostaje ova stranica ovdje sa koje cemo moci pratiti dalju situaciju i analizirati je !!!
HAJMO nacionalni Muslici i Nacionalni Bosanci i Hercegovci NAPRIJED nesta su skroz slabi i sva ova njihova javna politika je izgleda u cilju zajebancije jednih prema drugima....moja su predvidjanja da oni nikada svoje drzave nece imati kao u ostalom i mi Nacionalni Bosnjaci !!!
Zahvaljujuci ovoj stranici mi smo ipak uvrdili i objasnili na bazi argumenata jedan citav istorijski period i iznijeli dokaze zasto Bosnjaci nisu uspjeli ostvariti svoju nacionalnu drzavu KROZ CIJELU ISTORIJU nego ostadosmo jedan od rijetkih evropskih naroda bez svoje nacionalne drzave zajedno sa ovim nasim komsijama nacionalnim Muslicima i nacionalnim Bosancima i hercegovcima.
Trebalo bi pogledati i u ovom dijelu Srbije koje mnogi nazivaju Sandzakom kako li se tamo ljudi izjasnjavaju !
Ovo sa nezavisnom Crnom Gorom nije lose , mogli bi poslati jedan dopis Milu da vidimo bi li nas primio u Crnogorce ali da nas ne ceka sa 13 popova jer neki mi pogan isaret ako se bosnjastvo nije uspjelo razviti u ljudima za cijelih 500 godina veoma tesko da se to ikada desi !
Ha DEDO, sta ti mislis ?
Sta bi nas ti Baraba mogao nasavjetovati ?  _________________ http://www.bosnjastvo.com/forum/sitemap.php
-Jebem li te Alija...
-Ja sam Bosnjak, ja nisam Musliman a ni musliman!
-Ko su ISLAMISTI ?
-ODGOVOR: Svi oni koji vise vole Vjeru od Nacije, koji vise vole Islam/muslimanstvo od Bosnjastva jesu Islamisti !
-Jedan narod se moze odbraniti od nacionalizama drugih naroda jedino i samo licno svojim nacionalizmom i nicim drugim inace ce tog naroda nestati !
-Sacuvaj me boze srpskoga junastva , hrvatske kulture i muslimanskog merhameta - Od Pashe ! |
|
| Na vrh |
|
 |
Dedo Ban Kulin

|
Upisano: Subota Maj 27, 2006 7:33 pm Naslov komentara: |
|
|
Onda su se pojavili Islamisti Izetbegovic i Silajdzic koji su se tada prezivali Smail-aga Cengic i Ali-pasa Rizvanbegovic i zabili noz u ledja Zmaju od Bosne, Bosni i Bosnjackom narodu. Sto je najzalosnije njihovi direktni potomci ( unuci i praunuci ) i dan danas su "vodje" Bosanskih muslimana poslanici i ministri a ondasnji Bosnjaci su rascjepkani na Bosanske muslimane ( Islamiste ) i takozvane Bosanske "Srbe" i "Hrvate".
Zmaj od Bosne otrovan od strane "brace" Turaka i od tada nema vise ni Bosne kao drzave, obistinile su se Beglerbegove zloslutne rijeci da nema Bosne ni Bosnjaka i da Husein uludo gubi glavu. Istini za volju treba reci da jos uvijek postoji saka Bosnjaka ali su oni u odnosu na pomenute Bosnske muslimane, Bosanske Srbe i Bosanske Hrvate u zanemarljivom broju. _________________ Nama ne treba MIR, nama treba SLOBODA.
|
| Na vrh |
|
 |
Baraba Ban Kulin

|
Upisano: Nedelja Maj 28, 2006 8:56 am Naslov komentara: |
|
|
Pasha...druze moj, kakav savjet mozes ocekivati od mene ! Vidis da je religija izjebala i Bosnjake i Srbe i Hrvate i citavu Jugoslaviju !
Mi smo Balkanski glupi narodi koji zbog religije ratuju, za svoju vjeru zivote daju, kolju, ubijaju, pljackaju .......ogavne stvari rade !!
Izivljavali su se jedni nad drugima kroz vjekove i kao sto vidis , to rade i dan danas.....iako na moderniji nacin....politicki i zlobno....pa cak i ovde na forumima poput ovoga !
Mrznja nam je najjaca osobina, to nam je postala urodjenja mana.....nigdje u svijetu se ljudi ne radjaju zli.....nigdje osim na Balkanu....otisla je ta mrznja duboko u gene....i ne mislim da ce se ikada iskorijeniti ! Cak je i TITO nije mogao iskorijeniti....on ju je samo uspio suzbiti do minimalnih razmjera.....ali ne iskorijeniti ....sto se na kraju i pokazalo !
Jebes nasu istorijsku proslost, jebes nasu istorijsku sadasnjost....a komotno mozes jebati i nasu jebenu buducnost !!!
Ko nas sve jebe kad smo svi glupi ko kurcevi ! Jebem mater i islamistima , i ustasama i cetnicima i svima koji vjeru stavljaju ispred ljudstva, naroda i patriotizma !!! _________________ Ja sam momak na losem glasu u ovom gradu.....a ko si ti ??? |
|
| Na vrh |
|
 |
Queen Ban Kulin
clan od: 12 Nov 2005 Komentari: 1201
|
Upisano: Nedelja Maj 28, 2006 10:44 am Naslov komentara: |
|
|
Pasha...druze moj, kakav savjet mozes ocekivati od mene ! Vidis da je religija izjebala i Bosnjake i Srbe i Hrvate i citavu Jugoslaviju !
Mi smo Balkanski glupi narodi koji zbog religije ratuju, za svoju vjeru zivote daju, kolju, ubijaju, pljackaju .......ogavne stvari rade !!
Izivljavali su se jedni nad drugima kroz vjekove i kao sto vidis , to rade i dan danas.....iako na moderniji nacin....politicki i zlobno....pa cak i ovde na forumima poput ovoga !
Mrznja nam je najjaca osobina, to nam je postala urodjenja mana.....nigdje u svijetu se ljudi ne radjaju zli.....nigdje osim na Balkanu....otisla je ta mrznja duboko u gene....i ne mislim da ce se ikada iskorijeniti ! Cak je i TITO nije mogao iskorijeniti....on ju je samo uspio suzbiti do minimalnih razmjera.....ali ne iskorijeniti ....sto se na kraju i pokazalo !
Jebes nasu istorijsku proslost, jebes nasu istorijsku sadasnjost....a komotno mozes jebati i nasu jebenu buducnost !!!
Ko nas sve jebe kad smo svi glupi ko kurcevi ! Jebem mater i islamistima , i ustasama i cetnicima i svima koji vjeru stavljaju ispred ljudstva, naroda i patriotizma !!! |
Ja bih "ukinula" da postoje crkve i dzamije! U danasnje vrijeme, ta su mjesta za ispiranje mozak.
Svako ko vjeruje Bogu, neka se moli kuci. A na ulici bi zabranila ljudima/zenama, bilo kakva vjerska obelezja. Trebalo bi svi biti isti, jer na kraju krajeva, zar se svi ne radjamo isti, bez vjere, religije itd?
Ipak neko drugi odlucuje o tome, dali cemo biti muslimani, pravoslavaci, katolici....... |
|
| Na vrh |
|
 |
Paša Ban Kulin

clan od: 02 Sep 2005 Komentari: 2897 Mjesto: Bosnjacka Bosna u njenim starim i povijesnim granicama.
|
Upisano: Nedelja Maj 28, 2006 12:08 pm Naslov komentara: |
|
|
| Citat: |
| Ko nas sve jebe kad smo svi glupi ko kurcevi ! Jebem mater i islamistima , i ustasama i cetnicima i svima koji vjeru stavljaju ispred ljudstva, naroda i patriotizma !!! |
He he ovdje si trebao prvo kritikovati svoje Cetrnike pa tek onda ostale!
Za ostalo sto si naveo lako bi se dogovorili medjutim imamo veliki problem sa ovom rjecju obojenom u crveno a to je problem sa NARODOM , koji je to narod i kako cemo ga zvati.
Mi problem imamo da su se svi narodi na Balkanu razgranicili medju sobom osim Srba i Bosnjaka !!
Mi takodje najveci problem imamo u tome da su sa raspadom bivse SFRJ svi narodi koji su sacinjavali ex. Jugoslaviju dobili po svoju nacionalnu drzavu izuzev Bosnjackog naroda odnosno tadasnjeg Muslimanskog konstitutivnog Jugoslovenskog naroda.
Iz ove dvije recenice slijedi zakljucak da na Balkanu nikada nece biti mir dok se ova dva problema ne rijese !!!
Mi problem imamo da su i Bosnjacki i Srpski narod preko 500 godina zivjeli u Turskoj Otomanskoj Imperiji i da se sama Srbija i Srpski narod , pri padu te imperije, nastajali na stetu samih Bosnjaka i samog muslimanstva u najvecoj mjeri jer su autohtoni Srbi zauzimali samo podrucja Macve i najuzeg podrucja Srbije medjutim zbog istorijskog zastupanja islama samo na vjersko islamskoj opciji na balkanu je ostao ogroman broj ljudi koji se nisu izjasnjavali u neki narod i koje su Srbi i Hrvati htjeli po svaku cijenu uvuci u svoj srpski i Hrvatski narod u cemu su i uspjeli sa Bosnjacima katolicima i pravoslavcima a najveci razlog i satisfakciju su imali u slicnosti samih jezika.
Naravno ovo se nikada ne bi desilo da je islam razvijao osim vjersko islamskog i narodni osjecaj i samobitnost.
Jedini je mozda izlaz na kom SDA i Islamisti rade od pocetka a to je unistenje i same pomisli o postojanju autohtonog naroda koji je bio konstitutivni narod ex. Jogoslavije i koji se tada zvao Muslimani a sada Bosnjaci i to na taj nacin sto ce se taj narod proglasiti vjerskom skupinom i da moze zivjeti u bilo kojoj drzavi i da je samo donekle bitno obezbjediti mu vjerska prava i slobode.
Mi sada u stvari od cijele Evrope imamo samo jednu vijersku skupinu( ne racunajuci njihove dijelove protjerane i razbjezane po cijelom svijetu koji su vec asimilirani) koja zivi na dva podrucja i to jedna je u Bosni i druga je u Sandzaku odnosno Srbiji i Crnoj Gori !!
Najidealnije rjesenje bi bilo kada bi Srbi pristali na zamjenu stanovnistva tj. da se zamjene Bosanski Srbi sa Bosnjacima iz Sandzaka i ako treba pozajmiti malo para od Arapa i dati im pride.
Medjutim da se ovo stvarno i desi mi imamo problem sa zivotom ove dvije skupine gdje dolazi u pitanje i da li su zajednicka vjerska skupina jer je ne sumnjivo da bi medju njima nastao novi rat jer od njih vecina nisu muslimanski vjernici a onda opet ostaje pitanje i samo funkcionisanje jednog drustva zasnovano na muslimanskoj skupini gdje znamo da je krajnji cilj te skupine serijat i islamska republika odnosno tkz. prava tama i da se taj cilj nikada nije mogao ostvariti ni medju jednom "vjerskom" skupinom bez krvi i smrti !
Jedna vjerska skupina ne moze nikada imati licno svoju drzavu dok iz vjerske skupine ne preraste u narod u punom tom smislu.
Zbog toga ja licno mislim da nasi danasnji najveci problemi nisu srbo-hrvati vec nas zaostao stupanj razvoja gdje se mi jos uvijek nalazimo na nivou vjerske skupine i tek AKO SE iskristalisemo u narod u punom smislu te rijeci imacemo svoju drzavu.
Na zalost ja kada sve saberem i oduzmem mi danas ne ispunjavamo uslove da bi bili narod a diskutabilno je i govoriti o vjerskoj skupini kada vecina tih ljudi i nisu vjernici !!!
Po svim zakonima i taj Muslimanski konstitutivni narod ex. Jugoslavije ima pravo na svoju drzavu !
Zakljucak:
Najveca zelja svakog Bosnjackog Nacionaliste bi bila razgranicenje izmedju Bosnjackog i Srpskog naroda i uspostava Bosnjacke istorijske Bosanske drzave kao i zatiranje sjemena pokusajima nastanka novih naroda i nacionalnosti na racun Bosnjastva i Bosnjaka !"
I na kraju kome ja ovo pisem jer vecina koja i ovo procita u stvari nista i ne razumije jer za njih je najbitnija dnevna politika i to sto je danas a nikada ih nije interesovalo rijesenje problema iz temelja i jedna totalna sve opsta analiza svih problema jednog naroda i drzave i na osnovu toga davanje rjesenja kako za danas tako i za cijelu buducnost!
He he ranije je najbitnije bilo da se ima teferidza i aksamluka a sada licna zarada sto vise para dok ono o cemu ja pisem nije te ljude interesovalo nikada ranije kroz istoriju kao ni dan danas.
I ko je za to kriv ????
Pa naravno njihova vjera i niko drugi jer niko i nista nema tako jaku i razvijenu infrastrukturu medju jednom grupom ljudi kao vjera koja moze i mora oblikovati taj narod u pozitivnom smjeru i od te bgrupe ljudi da stvori jedan narod koji ce zatim stvoriti licno svoju narodnu drzavu i onda u toj SVOJOJ drzavi zivjeti srecno i zadovoljno !!!
To islam na balkanu nikada nije htio niti pokusao sa Bosnjackim narodom koji je preuzeo u svoje islamske skute !!! _________________ http://www.bosnjastvo.com/forum/sitemap.php
-Jebem li te Alija...
-Ja sam Bosnjak, ja nisam Musliman a ni musliman!
-Ko su ISLAMISTI ?
-ODGOVOR: Svi oni koji vise vole Vjeru od Nacije, koji vise vole Islam/muslimanstvo od Bosnjastva jesu Islamisti !
-Jedan narod se moze odbraniti od nacionalizama drugih naroda jedino i samo licno svojim nacionalizmom i nicim drugim inace ce tog naroda nestati !
-Sacuvaj me boze srpskoga junastva , hrvatske kulture i muslimanskog merhameta - Od Pashe ! |
|
| Na vrh |
|
 |
Dobrusky Ban Kulin

clan od: 06 Sep 2005 Komentari: 1400
|
Upisano: Utorak Maj 30, 2006 1:49 pm Naslov komentara: |
|
|
Ko nas sve jebe kad smo svi glupi ko kurcevi ! Jebem mater i islamistima , i ustasama i cetnicima i svima koji vjeru stavljaju ispred ljudstva, naroda i patriotizma !!! |
P O T P I S U J E M !!!!
 _________________ Bosnjacki nacionalist |
|
| Na vrh |
|
 |
Dedo Ban Kulin

|
Upisano: Utorak Maj 30, 2006 11:48 pm Naslov komentara: |
|
|
Ako ovako nastavi da savladjuje gradivo bit ce od Barabe jednog dana, mozda uskoro, ne samo dobar Bosnjak vec izgradjen Bosnjacki Nacionalista. _________________ Nama ne treba MIR, nama treba SLOBODA.
|
| Na vrh |
|
 |
Baraba Ban Kulin

|
Upisano: Srijeda Maj 31, 2006 12:46 am Naslov komentara: |
|
|
| Dedo (citat): |
| Ako ovako nastavi da savladjuje gradivo bit ce od Barabe jednog dana, mozda uskoro, ne samo dobar Bosnjak vec izgradjen Bosnjacki Nacionalista. |
Hvala tebi na komplimentu Dedo , u pravu si ...ali djelimicno....patriota jesam, ali Srpski ....ne mogu biti Bosnjak i da hocu jer sam rodjen u Beogradu, potomak od oca i djede Srbina.....i majke Srpkinje iz Makedonije ....Tetovska oblast....ali sam odrastao u Banja Luci i vaspitavan kao Jugosloven ! Medjutim, Jugoslavije vise nema, vi odoste u Bosnjake a ja odoh u Srbe naravno !!!!!!! Svi smo mi ovde velike patriote i veliki nacionalisti, samo sto navijamo svak za svoju stranu, za svoj narod i svoju drzavu !!!! _________________ Ja sam momak na losem glasu u ovom gradu.....a ko si ti ??? |
|
| Na vrh |
|
 |
Dedo Ban Kulin

|
Upisano: Srijeda Maj 31, 2006 5:00 am Naslov komentara: |
|
|
Baraba:
| Citat: |
| Svi smo mi ovde velike patriote i veliki nacionalisti, samo sto navijamo svak za svoju stranu, za svoj narod i svoju drzavu !!!! |
Ako mogu da pitam koja je to tvoja drzava ? _________________ Nama ne treba MIR, nama treba SLOBODA.
|
| Na vrh |
|
 |
Baraba Ban Kulin

|
Upisano: Srijeda Maj 31, 2006 12:52 pm Naslov komentara: |
|
|
Moja drzava je SRPSKI DIO BOSNE .... a zove se REPUBLIKA SRPSKA ....nekada je to sve bila BiH ....ali islamski fundamentalisti pocese da izrazavaju zelju za ISLAMSKOM DRZAVOM u kojoj prirodno mi Srbi nikada necemo zivjeti ....i tako se BiH podijeli na dva dijela !!! _________________ Ja sam momak na losem glasu u ovom gradu.....a ko si ti ??? |
|
| Na vrh |
|
 |
|